ESC – ÅIFK 2-0 (0-0)

14-svyle-234163558152f54f22f

(c) Yle Västnyland

ESC – ÅIFK 2-0 (0-0)
Målgörare: Istrefi 70′, Silva 76′
Byten: Silva <-> R. Selenius (84′)
Veikkausstjärnor: Silva **, Tatar ***

Laguppställning: Murray; A. Hallgren, Ibikunle, Tatar, N. Selenius; Alho, Cassiano, Istrefi; Mack, Rashica, Silva

Avbytare: Vilander (mv), Wikström, H. Hallgren, R. Selenius, Uhmo

ESC tog emot Åbo IFK på tisdagen på centrumplanen i Ekenäs.
Matchinledningen var väldigt jämn och bollen rullades mycket på mittplan av båda lagen. Gästande ÅIFK spelade ett väldigt modigt, men farligt, öppningsspel där man alltid sökte de korta passningarna till mittfältet, istället för att emellanåt slå en långboll i djupled. Det var också nära att kosta gästerna vid ett par tillfällen, men ESC lyckades inte förvalta de chanser som skapades via felpassningar djupt in på ÅIFKs planhalva. ÅIFK hade ett par halvchanser, där anfallaren Juho Salminen var närmast mål, men efter en rensning av Tim Murray blev skottet tamt och gick rakt på. Valdrin Rashica hade ett ypperligt skott som träffade kryssribban, och ett annat bra skottläge innanför straffområdet, men till pausvilan gick man i ställningen 0-0.

(c) Västra Nyland

I andra halvleken dominerade sedan hemmalaget stort och började omedelbart ånga på mot gästernas mål, trots motvind. Efter några bra chanser var det sedan dags för Arber Istrefi att göra det befriande 1-0 målet på en målvaktsretur efter skott av Jean Silva. Sex minuter senare utökade Silva på till 2-0, efter fint förarbete och inlägg av James Mack. ESC hade även ett skott i ribban, men slutresultatet skrevs denna gång 2-0.

Efter en jämn första halvlek spelade sedan ESC ut gästerna i andra halvlek och gjorde sammanfattningsvis en väldigt bra och framför allt balanserad match. Till näst möter man Musan Salama på bortaplan den 27.6.

Ekenäs Sport Club önskar alla en trevlig midsommar!

Matchrapporter (KaaPo, Pallo-Iirot, SalPa, Kraft)

På grund av tidsbrist har vi inte haft möjligt att följa upp de senaste matcherna med matchrapporter, men här sammanställer vi de senaste matchernas resultat.

Skärmavbild 2015-05-17 kl. 23.26.22

(c) Sarianna Lehtinen

KaaPo – ESC 2-0 (2-0)
Murray; Andreas Puno, Ibikunle, Tatar, Selenius; Alho (70′ A. Hallgren, Istrefi, Cassiano; Mack, H. Hallgren, Alexi Puno
Veikkausstjärnor: James Mack (**)

ESC åkte på sin första förlust mot KaaPo från Kaarina då man sov de inledande 10 minuterna och gav två enkla mål åt hemmalaget. Därefter had man dock minst ett dussin hyfsade målchanser som man dock inte förvaltade, och ESC åkte på säsongens första 0-poängare.

Mack

(c) Pallo-Iirot

Pallo-Iirot – ESC 2-3 (0-2)
Mål: Mack, Rashica, Tatar
Murray; Andreas Puno, Ibikunle, Tatar, Selenius (77′ A. Hallgren); Alho, Istrefi, Cassiano; Mack, Alexi Puno, Rashica (85′ Kamila)
Veikkausstjärnor: (ej angett på palloliitto)

Efter förlusten mot KaaPo besegrade man Pallo-Iirot i Rauma efter en bra match på bortaplan. ESC gick upp i en 2-0 ledning och hade flera chanser att utöka ledningen, utan att lyckas. Istället lät man Pallo-Iirot reducerade innan man gjorde 3-1, men hemmalaget reducerade åter efter en billig straffspark i slutminuterna.

14-svyle-22988655660ae01bbee

(c) Patric Westerlund

ESC – Salpa 0-0
Murray; Andreas Puno, Ibikunle, Tatar, Selenius; Alho, Istrefi, Cassiano; Mack, Rashica (76′ Uhmo), A. Hallgren (46′ Alexi Puno)
Veikkausstjärnor: Cassiano (*), Boris Tatar (***)

Hemmamatch mot SalPa efter två tuffa bortamatcher, men trots spelövertag och ett antal kvalificerade målchanser, kunde man inte göra mål denna gång. 0-0 bestod sig och ett defensivt SalPa kunde åka iväg till Salo med en poäng.

14-svyle-2317225573359072dac

(c) Patric Westerlund

ESC – Närpes Kraft 2-1 (1-0)
Mål: Istrefi x 2
Murray; Andreas Puno, Ibikunle, Tatar, Selenius; Alho, Cassiano, Istrefi; Mack (90′ A. Hallgren), Rashica (79′ Alexi Puno), H. Hallgren (63′ Uhmo)
Veikkausstjärnor: Nico Selenius (*), Tim Murray (***)

Den senaste hemmamatchen spelades mot Närpes Kraft där Istrefi först gjorde två mål innan han åkte på en utvisning. Kraft reducerade till 2-1 med en man mera, men lyckades inte kvittera. ESC dominerade spelhändelserna, men gjorde det åter igen svårt för sig när laget inte lyckades punktera matchen i ett tidigt skede. 3 viktiga poäng och en 3:e plats i tabellen.

Följande match spelas mot Masku på bortaplan, fredagen den 12.6 kl 18.30.

ESC – BK-46 2-1 (1-1)

ESC – BK-46 2 – 1 (1 – 1) 17462025348_9ca542f572_h
Målgörare: Istrefi ’18, ’51 – Silva ’16
Varningar: Rashica ’27, utv ’52
Byten: Uhmo <-> H. Hallgren ’63, Alexi Puno <-> A. Hallgren ’74, Istrefi <-> Cassiano ’88

Laguppställning: Murray; A. Puno, Ibitunle, Tatar, Selenius; Alho, Istrefi, Rashica, Alexi Puno, Uhmo, Mack
Avbytare: Mattsson (mv), Kamila, Wikström, H. Hallgren, A. Hallgren, Cassiano, Miftari

ESC tog emot BK-46 på hemmaplan i det första lokalderbyt lagen emellan. Ett regnigt och blåsigt väder samt en väldigt mjuk gräsplan orsakade en del problem, både för åskådarna som spelarna.

Det var gästande BK-46 som började bäst och hade mest boll i inledningen av matchen, dock utan att skapa något riktigt farligt. Nicholas Brain hade BK-46 första riktigt målchans när han nickade i stolpen och returen rullade på mållinjen, men Tim Murray lyckades fånga bollen. En djupledsspringande Jean Silva fick sedan en bra boll som han rullade i mål, och BK-46 tog ledningen i matchen. ESC kämpade dock tillbaka, och kvitterade matchen två minuter senare när Arber Istrefi lobbade in bollen över en felplacerad Aleksi Leppinen i BK-målet. Resten av den första halvleken var relativt jämn, och ESC hade några halvchanser genom JC Mack på högerkanten, medan det i BK oftast handlade om Silva-Brain duon.

17463533789_8c3cc18455_hI andra halvlek pressade ESC högt i inledningen, vilket i den 51:a minuten resulterade i en hörna. Arber Istrefi gav hörnan som dalade direkt(!) i mål, och ESC hade vänt underläget till 2-1 ledning på hemmaplan. Kallduschen kom dock en minut senare när Valdrin Rashica tog sitt andra gula kort i matchen och blev utvisad av domaren Joonas Kovapohja. Ca 40 minuter av spel med en man mindre väntade ESC i derbyt, men laget kämpade tappert och gav BK-46 inga riktiga målchanser. Försvaret var omutligt, Murray var säker i mål, mittfältet kämpade och slet och anfallarna jagade så mycket de orkade. Efter 4-5 tilläggsminuter blåste domaren av matchen och ESC tog tre poäng i det första lokalderbyt mot BK-46 någonsin.

Samtidigt fortsatte ESC sin förlustfria svit i seriespel som började 2013 i division 4, och sträcker sig nu 27 matcher, medan man bröt BK-46 svit på 16 matcher.

Västra Nyland matchrapport.
Yle Västnylands matchrapport.

Patrick Westerlunds bilder från matchen kan ni ta del av här.

Sin följande match spelar ESC på söndag när man möter Kaarinan Pojat i St:Karins.

Head 2 head: Alho – Pihlström

jonivsjoakimESC och BK-46 drabbar samman i säsongens första lokalderby på onsdagen kl 18.30. Vi fortsätter med head-2-head och lagkaptenerna, Joni Alho (ESC) och Joakim Pihlström (BK-46).

Vad betyder lokalderbyna för er? Är det säsongens största och viktigaste matcher?

Joni: Derbymatcherna är fina matcher och känslan inför matchen är speciell för jag känner till bra både Bk-46 tränare samt spelare.

Joakim: Det är alltid roligt att spela derbyn för det är mera på spel än bara 3 poäng, lokala stoltheten är också på spel. Alla matcher är viktiga men att vinna derbyna är så klart en prestige sak.

Hur är läget i era respektive trupper inför derbyt?

Joakim: Bra antar jag, inga långvariga skador och vår trupp blir mera samspelt för varje match. (Faton Seferi missar matchen pga avstängning, red. anml.)

Joni: Läget i truppen ser bra ut, alla är taggade och hungriga för att vinna.

Vad förväntar du dig av motståndarna?

Joni: Jag förväntar mig en bra motståndare som är väl organiserad och spelar offensiv fotboll.

Joakim: Kommer att bli en hård match och om vi går in på planen med fel attityd straffas vi efter 90 min. Det har nog ESC visat i sina första matcher.

Hur tror du matchen slutar?

Joakim: 0-2.

Joni: 2-1.

Head 2 head: Keeney – Tallqvist

KallevsMikeESC och BK-46 drabbar samman i säsongens första lokalderby på onsdagen kl 18.30. Vi tar pulsen på tränarna Mike Keeney (ESC) och Kalle Tallqvist (BK-46) inför derbyt.

Vad betyder lokalderbyna för er? Är det säsongens största och viktigaste matcher?

Mike: För mig är derbymatcher alltid en stor sak för supportrarna. Givetvis vill vi tränare och spelare vinna derbymatchen men vi vill vinna alla matcher. Vi måste hantera alla matcher på samma sätt och vara professionella i våra förberedelser.

Kalle: Detta är en match bland alla andra matcher. BK-46 och EIF har historia bakom sig och andra bakgrundsfaktorer. ESC är ett relativt nytt lag, så jag ser inte detta som ett så stort derby ännu.

Hur är läget i era respektive trupper inför derbyt?

Kalle: Vi börjar komma i bättre form och vårens småskador börjar vara bakom oss. Läget ser helt bra ut.

Mike: Jag tycker stämningen i laget är bra. Vi har äntligen spelat vår första hemmamatch och vi är fortfarande obesegrade så tron i laget är att vi kan utmana alla lag i serien.

Vad förväntar du dig av motståndarna?

Mike: Jag förväntar mig ett väldigt konkurrenskraftigt motstånd i BK-46. Efter (domar)fiaskot i SalPa-BK-46 så är jag säker att de kommer hit redo att spela.

Kalle: Ett organiserat och kollektivt försvarsarbete och farliga kontringar. Keeney och de nya förstärkningarna har gjort ESC till ett svårslaget lag.

Hur tror du matchen slutar?

Kalle: 1-2 BK-46 vinner!!

Mike: Jag är inte den person som förutspår slutresultat men jag tror det kommer att bli en bra kamp mellan båda lagen i första lokalderbyt lagen emellan. Jag hoppas att vi har ett domarteam som är redo för uppgiften och jag är övertygad om att det blir en jämn match mellan två bra fotbollslag.

ESC – MuSa 0-0

ESC – MuSa 0-0 Varningar: Boris Tatar, Arber Istrefi (ESC) Veikkausstjärnor: Tim Murray (*), Joni Alho (**) Byten: Uhmo <-> Cassiano ’46, H. Hallgren <-> Alexi Puno ’79 Startelva: Murray; A. Puno, Ibikunle, Tatar, Selenius; Alho, H. Hallgren, Istrefi; Rashica, Uhmo, Mack ESC tog emot Musan Salama i lagets första …

Continue reading